skip to Main Content

Jaarverslag 2020 is beschikbaar

Arbo UnieGehandicaptenzorgGGZJeugdzorgKraamzorgNederlandse UniversiteitenUMCVVTZiekenhuizen

In het jaarverslag van vakbond FBZ leest u over de activiteiten en resultaten in 2020, waarin het meer dan ooit tevoren alle hens aan dek was om te zorgen dat zorgprofessionals gezond en veilig hun werk konden doen.

Door de uitzonderlijke omstandigheden stonden ook arbeidstijden, werkdruk en het kunnen opnemen van verlof flink onder druk, waar cao-partijen afspraken over hebben gemaakt in de verschillende sectoren. Ook kwamen in coronatijd een paar nieuwe cao’s tot stand.

Verder zoomt het jaarverslag in op de collectieve belangenbehartiging door FBZ op het gebied van de arbeidsmarkt of het pensioen, waar grote veranderingen op stapel staan. Als groeiende zorgvakbond oefent FBZ collectief steeds meer invloed uit op het gebied van de arbeidsmarkt of de toekomst van de zorg.

FBZ en haar partners staan ook klaar voor leden met individuele arbeidsrechtelijke vragen. In 2020 boden 10 van onze verenigingen hun leden in dienstverband FBZ Rechtshulp aan. Ze maakten hier veelvuldig gebruik van. Dat onderstreept tegelijkertijd echter ook dat we ons onverminderd moeten blijven inzetten om arbeidsvoorwaardelijke knelpunten op te lossen.

Download het jaarverslag.

×Close search
Zoeken