skip to Main Content

Leden stemmen in: Cao Kraamzorg een feit

Kraamzorg

De leden van zorgvakbonden – waaronder FBZ – en werkgeversorganisatie Bo Geboortezorg hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de Cao Kraamzorg 2023-2024. De nieuwe cao is daarmee een feit. Afgesproken is dat werknemers een loonsverhoging ontvangen van 3,5% vanaf 1 januari 2024, 3,5% vanaf 1 april 2024 en een extra verhoging van 3% vanaf 1 juni 2024. De nieuwe cao loopt van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024.

Gezond en veilig werken

Naast de salarisafspraken en het aanpakken van arbeidstijden en capaciteitsplanning, worden er ook belangrijke stappen gezet op het gebied van gezond en veilig werken. In lijn met de VVT-sector zal er in de Cao Kraamzorg een veiligheidsprotocol worden geïntroduceerd om ongewenst gedrag tegen te gaan. Bovendien zal  een specifiek artikel worden toegevoegd aan de cao, waardoor werknemers de mogelijkheid krijgen om klachten en problemen met betrekking tot menstruatie of de overgang bespreekbaar te maken. Deze ontwikkelingen dragen bij aan een betere werkomgeving en welzijn van werknemers in de kraamzorgsector.

Nieuwe cao-tekst

Zodra de nieuwe cao-tekst beschikbaar is, publiceren we deze op onze website. Meer weten? Bekijk alle afspraken in het onderhandelingsresultaat.

×Close search
Zoeken