skip to Main Content

In gesprek met achterban over vervolg Cao Nederlandse Universiteiten

Nederlandse Universiteiten

Voordat we als vakbonden verder kunnen met het overleg voor de nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten gaan we in overleg met de achterban. Onderhandelaar Robert Barendse licht de ontwikkelingen toe en zal met de achterban bepalen wat onze opstelling zal zijn voor de al geplande onderhandelingsrondes.

Een goede cao komt er niet vanzelf
Reden is dat het overleg met de werkgevers vanaf het begin stroef loopt. Op basis van input van de werknemers hebben we aan de hand van een aantal thema’s onze koers uitgezet voor de nieuwe cao, waar de sector mee vooruit kan. De ambitie van de werkgevers beperkt zich echter tot afspraken over looptijd en salaris. Ze zijn van mening dat de economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen dusdanig onzeker zijn dat universiteiten nu al alle zeilen bij moeten zetten om alles in goede banen te leiden.

Als vakbonden zijn we niet blind voor de ontwikkelingen, maar dat wil niet zeggen dat we geen afspraken moeten maken over onderwerpen als sociale veiligheid, werkdruk en zekerheid van werk. Ook op deze bedreigingen moet geacteerd worden. Voor de vakbonden moet er dus wel wat gebeuren.

×Close search
Zoeken