skip to Main Content

Meerderheid achterban FBZ kan zich vinden in afspraken nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten

Nederlandse Universiteiten

De leden van 10 beroepsverenigingen met leden bij een van de 14 universiteiten brachten afgelopen weken hun stem uit over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Dat bereikten we eind juni samen met de andere vakbonden FNV, CNV en Aob met werkgeversorganisatie Universiteiten van Nederland. Ook de leden van de andere bonden stemden in. Daarmee is de nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten 2023-2024 voor 64.000 universiteitswerknemers rond. De cao  gaat met terugwerkende kracht per 1 april 2023 in.

FBZ-onderhandelaar Robert Barendse: “De instemming van de leden bevestigt dat we afspraken gemaakt hebben waar iedereen wat aan heeft. Conform de cao zien alle universiteitswerknemers op korte termijn een loonsverhoging tegemoet.”

Wat zijn de belangrijkste cao-resultaten?

  • Loonparagraaf: Per 1 augustus krijgen alle universiteitswerknemers een structurele loonsverhoging van 9%. Ze ontvangen dat met het salaris van september.
    Ze ontvangen daarnaast een eenmalige bruto uitkering naar rato van het dienstverband. Vanaf schaal 10 bedraagt de uitkering 800 euro, tot en met schaal 9 is dit 1000 euro en voor medewerkers met een minimumloon is er een eenmalige uitkering van 1200 euro.
  • Loopbaanperspectief: Conform de cao komen er meer vaste banen voor docenten en wordt het aantal tijdelijke contracten teruggeschroefd. Dit moet 300 nieuwe vaste banen opleveren.
  • Eindejaarsuitkering: De eindejaarsuitkering wordt met ingang van 2023 eerder (in november) uitbetaald.

Bekijk de afspraken in het onderhandelingsresultaat

×Close search
Zoeken