skip to Main Content

Webinar over functiewaardering (FWG) op 5 juli

FunctiewaarderingRechtshulp

Als zorgprofessional moet je op een juiste en eerlijke manier gewaardeerd en beloond worden voor je werkzaamheden, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Maar hoe zit het nu precies met de waardering van functies in het FWG-systeem? Wat voor impact heeft functiewaardering op het salaris? En wat te doen als je het niet eens bent met de salarisschaal waarin jij bent ingedeeld?

Voor zorgprofessionals is functiewaardering (FWG) geen alledaags onderwerp. De materie is vrij ingewikkeld, en tijdens een traject lopen werknemers vaak tegen allerlei vragen aan. FWG staat in de top 3 van meest voorkomende vragen bij FBZ Rechtshulp. Genoeg stof dus voor een interactief webinar over dit onderwerp. Daarom organiseert vakbond FBZ op maandagavond 5 juli van 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur een webinar over FWG. Het webinar is exclusief voor de leden van 12 partners die hun leden FBZ Rechtshulp aanbieden.

Wat staat er op het programma?

Tijdens het webinar praat Maaike Langerak, onderhandelaar bij FBZ en FWG-deskundige de deelnemers bij over deze systematiek van functiewaardering. Vervolgens gaan arbeidsjuristen in op enkele praktijkvoorbeelden. Wat kun je doen als je het niet eens bent met de opgestelde functiebeschrijving of hoe de instelling de functie heeft ingedeeld? Waar moet je op letten en wat doe je juist wel en niet? Wanneer trek je aan de bel en wat kan FBZ Rechtshulp voor jou betekenen?

Tijdens het webinar komen praktijkvoorbeelden aan de orde en kunnen de deelnemers vragen stellen aan de juristen of vertellen vanuit eigen ervaring. Als zich mogelijk nieuwe casussen voordoen, dan kunnen deze zo nodig na het webinar door de arbeidsjuristen in behandeling worden genomen.

Voor wie?

Dit webinar is relevant voor werknemers die vallen onder de Cao Ziekenhuizen, Cao GGZ, Cao Gehandicaptenzorg, Cao VVT, Cao Kraamzorg (geboortezorg) en de Cao Ambulancezorg. Deze sectoren gebruiken het FWG-systeem.*

Persoonlijke uitnodiging

De verenigingen verspreiden een Save the date naar de leden. In de loop van mei volgt een persoonlijke uitnodiging met alle praktische informatie.

 

* NB: Tijdens het webinar zoomen we niet in op functiewaarderingssystemen in andere sectoren, omdat de systemen en materie niet met elkaar te vergelijken zijn.

×Close search
Zoeken