skip to Main Content

Ervaringsdeskundigen jeugdzorg zetten hun hulpverlener in het zonnetje

Jeugdzorg

Ervaringsdeskundigen van ExpEx (Experienced Experts) starten een videocampagne om positieve herinneringen aan hun hulpverlener te delen. Ze roepen iedereen op iemand in de sector alsnog te bedanken.

De jeugdzorg is de laatste tijd geregeld negatief in het nieuws. ExpEx wil met de campagne #alsnogbedankt hulpverleners een hart onder de riem steken. In persoonlijke videoboodschappen delen ze door wie ze geholpen zijn, welk moment ze nog voor zich zien en wat maakte dat zij zich gehoord, gezien en geliefd voelden.

Experienced Expert Maurits Boote: “Wij ervaringsdeskundigen weten als geen ander dat er in de sector veel mensen hard werken om het goede te doen. En dat hun circle of influence om dingen te veranderen soms klein is. Maar voor ons zijn het juist vaak de kleine dingen geweest die het verschil maakten in ons leven.”

Filmpjes

Met de filmpjes op YouTube trapt Experienced Experts een campagne af. Ze roepen alle jongeren met ervaring in de jeugdhulp op een eigen filmpje op sociale media te delen met de hashtag #alsnogbedankt. Hiermee wil ExpEx professionals in de jeugdzorg stimuleren en inspireren om met liefde en op een gelijkwaardige manier samen te werken. Lees meer hierover op www.expex.nl.

Arbeidsmarktplatform Jeugd

Deze campagne is financieel mogelijk gemaakt door het Arbeidsmarktplatform Jeugd. Daarin participeren cao-partijen Jeugdzorg Nederland, FNV, CNV en FBZ.

×Close search
Zoeken