skip to Main Content

Leden denken mee tijdens onderhandelingen Cao Kraamzorg

Kraamzorg

Onlangs kwamen cao-partijen Bo Geboortezorg (namens werkgevers) en FBZ, FNV en CNV (namens werknemers) bijeen om te praten over de nieuwe Cao Kraamzorg.

De huidige cao voor 10.000 werknemers in deze sector loopt immers eind dit jaar af. Er zijn vooral procesafspraken gemaakt.

Leden belangrijke stem

Ter voorbereiding van de onderhandelingen heeft FBZ de leden van VHP-zorg en NVL die onder deze cao vallen om input gevraagd. De cao-afspraken moeten immers aansluiten bij de knelpunten van de werkvloer. Primair draait het om verbetering van salaris, zodat het werken in deze sector aantrekkelijker wordt. Ander punt van de inzet zijn maatregelen om te zorgen dat werkgevers beter de cao naleven.

Tijdens de onderhandelingen denkt onze cao-klankbordgroep met leden uit het veld mee. Zo oefenen ze invloed uit op het cao-proces. Ook brengen leden signalen uit de dagelijkse praktijk naar boven. Interesse om mee te doen als lid van de klankbordgroep? Aanmelden kan bij onderhandelaar Robert Barendse r.barendse@fbz.nl. We hanteren korte lijnen en wisselen vooral uit via e-mail en de app-groep. Via de verenigingen houden we onze achterban op de hoogte van ontwikkelingen aan de cao-tafel.

De eerstvolgende onderhandelingen zijn gepland op 14 en 22 november 2019.

Een goede cao komt er niet vanzelf. Word lid!

Valt u onder deze cao? Indien u zich aansluit bij uw beroepsvereniging behartigen we ook uw werknemersbelangen. Als lid in dienstverband krijgt u de vakbondsvoordelen er automatisch bij. U kunt zich als zorgprofessional aansluiten bij VHP-zorg en als lactatiekundige bij NVL.

×Close search
Zoeken