U bevindt zich hier:
|

 

FBZ > FBZ Rechtshulp > 
  • Als u uw arbeids-overeenkomst wilt laten controleren ...
  • Als uw vragen heeft over functiebeschrijving of -waardering ...
  • Als u vragen over uw pensioen heeft ...
  • Als uw werkgever gaat reorganiseren ...
  • Als u in een arbeidsconflict dreigt te komen ...
  • Als u niet alleen naar de kantonrechter wilt ...

 Goede rechtshulp voor zorgprofessionals

Soms zijn de afspraken met uw werkgever opeens niet meer zo helder. Of komt u in een situatie waar u juridische ondersteuning kunt gebruiken. Dan is het een zeker gevoel om gebruik te kunnen maken van FBZ Rechtshulp. Onze experts kennen uw arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander. Daardoor bent u verzekerd van deskundige juridische bijstand.

FBZ vertegenwoordigt de werknemersbelangen van tienduizenden (para)medici en andere hoogopgeleide zorgprofessionals. Omdat wij aan de onderhandelingstafels van de grootste zorgcao’s zitten, kennen wij alle ins en outs van de arbeidsvoorwaardelijke afspraken met uw werkgever. FBZ Rechtshulp gaat per januari 2019 van start.

Wat is FBZ Rechtshulp?
FBZ Rechtshulp is de individuele ledenservice van FBZ. Onze juridische experts ondersteunen, adviseren en begeleiden u bij arbeidsgerelateerde vragen en kwesties. Indien nodig gaan onze experts mee naar de kantonrechter. 

Voor wie?
  • FBZ Rechtshulp is voor leden in dienstverband, ongeacht of een cao of een eigen arbeidsvoorwaardenregeling met de werkgever van toepassing is. 
  • Binnenkort kunnen leden van VGVZ en NVO zichzelf aanmelden. De leden ontvangen daar persoonlijk berichtgeving over. Zodra andere verenigingen volgen maken we dat bekend.
  • Leden in dienstverband van NAPA, KNMT en VvOCM hoeven zich niet aan te melden. Zij kunnen vanaf 2019 direct gebruikmaken van FBZ Rechtshulp.


Vragen of een dringende kwestie?
Direct hulp nodig? Geen probleem. Na aanmelding kunnen wij snel voor u aan de slag. Zodra aanmelden via de rode button kan, melden we dit.

Hoeveel kost het?
Voor € 12 euro per maand heeft u recht op 10 uur juridische dienstverlening per jaar. Voor de meeste kwesties is dit ruimschoots voldoende. Als meer hulp nodig is, helpen wij graag verder. In dat geval geldt een zeer scherp uurtarief van € 100 euro ex btw.

Let op! Voor leden van NAPA, KNMT en VvOCM geldt gratis gebruik van FBZ Rechtshulp via het lidmaatschap van hun (beroeps)vereniging.

Rechtsbijstand via uw (beroeps)vereniging
Een aantal federatiepartners van FBZ biedt zelf juridische bijstand aan hun leden. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar uw vereniging.

FBZ Rechtshulp

Vanaf 2019 op werkdagen
tussen 8.30 en 17.30 uur.
Vragen? Stel ze via:
rechtshulp@fbz.nl.
Dringend probleem?
Neem direct contact op
via T 088 - 1344 111.