U bevindt zich hier:
|

 

FBZ > FBZ Rechtshulp > 
  • Als u uw arbeids-overeenkomst wilt laten controleren ...
  • Als uw vragen heeft over functiebeschrijving of -waardering ...
  • Als u vragen over uw pensioen heeft ...
  • Als uw werkgever gaat reorganiseren ...
  • Als u in een arbeidsconflict dreigt te komen ...
  • Als u niet alleen naar de kantonrechter wilt ...

 Deskundige rechtshulp voor zorgprofessionals

Soms zijn de afspraken met uw werkgever opeens niet meer zo helder. Of komt u in een situatie waar u juridische ondersteuning kunt gebruiken. Dan is het een zeker gevoel om gebruik te kunnen maken van FBZ Rechtshulp. Onze experts kennen uw arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander. Daardoor bent u verzekerd van deskundige juridische bijstand.

FBZ vertegenwoordigt de werknemersbelangen van tienduizenden (para)medici en andere hoogopgeleide zorgprofessionals. Omdat wij aan de onderhandelingstafels van de grootste zorgcao’s zitten, kennen wij alle ins en outs van de arbeidsvoorwaardelijke afspraken met uw werkgever. FBZ Rechtshulp is per januari 2019 van start, exclusief voor leden van verenigingen die deze service aan hun leden aanbieden.

Wat is FBZ Rechtshulp?
FBZ Rechtshulp is de individuele ledenservice van FBZ. Onze juridische experts ondersteunen, adviseren en begeleiden bij arbeidsrechtelijke vragen en kwesties. Indien nodig gaan onze experts mee naar de kantonrechter. 

Voor wie?
  • FBZ Rechtshulp geldt uitsluitend voor leden in dienstverband en is exclusief bedoeld voor professionals die lid zijn van een bij FBZ aangesloten vereniging. Alleen door lid te worden van een vereniging kunnen ook andere collega's direct gebruikmaken van onze rechtshulp.
  • Leden van VGVZ, NVO en BMTZ moeten zichzelf aanmelden. Voor leden van deze verenigingen geldt een zeer scherp tarief.
  • Leden in dienstverband van NAPA, KNMT, VvOCM, NVD en Ergotherapie Nederland en NVL hoeven zich niet persoonlijk aan te melden. Zij maken gratis gebruik van FBZ Rechtshulp omdat hun vereniging deze dienstverlening collectief heeft ingekocht.


Vragen of een dringende kwestie?
Direct hulp nodig? Geen probleem. Na aanmelding kunnen wij snel aan de slag. U ontvangt zo spoedig mogelijk reactie, uiterlijk binnen 5 (werk)dagen.

Hoeveel kost het?
Voor € 12 euro inclusief btw per maand heeft u recht op 10 uur juridische dienstverlening per kalenderjaar. Voor de meeste kwesties is dit ruimschoots voldoende. Als meer hulp nodig is, helpen wij graag verder. In dat geval geldt een zeer scherp uurtarief van € 100 euro exclusief btw.

Vijf redenen om nu te kiezen voor de individuele ondersteuning door FBZ
Als u nu op meerdere plekken terecht kunt voor uw individuele juridische ondersteuning kan het misschien lonen het een en ander tegen het licht te houden. FBZ Rechtshulp is te vergelijken met het bestaande aanbod, maar kent een aantal specifieke kenmerken. Allereerst is het aanbod exclusief voor leden van de bij FBZ aangesloten (beroeps)verenigingen die onze service aanbieden. is er een aantal interessante pluspunten.


Voor leden van NAPA, KNMT, VvOCM, NVD, NVL en Ergotherapie Nederland geldt gratis gebruik van FBZ Rechtshulp. Het is onderdeel van het lidmaatschap van de vereniging.


Rechtsbijstand via uw (beroeps)vereniging
Een aantal federatiepartners van FBZ biedt zelf juridische bijstand aan hun leden. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar uw vereniging.

FBZ Rechtshulp

Te bereiken op werkdagen
tussen 8.30 en 17.30 uur.
Vragen? Stel ze via:
rechtshulp@fbz.nl.
Dringend probleem?
Neem direct contact op
via T 088 - 1344 111.