skip to Main Content

STAP-budget in aangepaste vorm: nadruk op OCW-erkende opleidingen

STAP-budget

Vanaf 18 september wordt het STAP-budget in aangepaste vorm voortgezet, met een specifieke nadruk op opleidingen die erkend zijn door OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Dit besluit nam de Tweede Kamer naar aanleiding van een motie die is aangenomen en is ingegeven door zowel eerdere ervaringen als bezuinigingsmaatregelen. Het hoofddoel is om de overgebleven financiële middelen doelgerichter in te zetten om zo de arbeidsmarkt te ondersteunen.

Gerichter gebruik van middelen

De beschikbare middelen voor het STAP-budget zullen nu uitsluitend worden toegekend aan (onderdelen van) opleidingen die zijn erkend door het Ministerie van OCW. Hoewel het aanbod van opleidingen hierdoor beperkter is dan voorheen, zal het beter aansluiten op de behoeften van de arbeidsmarkt. Voor de komende aanvraagperiode is een budget van €10 miljoen beschikbaar gesteld, waarmee je tot €1.000 aan subsidie kunt aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Ontdek het aanbod

Je kunt het beschikbare aanbod terugvinden op het scholingsregister van het aanvraagportaal (stapuwv.nl) of op Leeroverzicht.nl. Naast volledige meerjarige opleidingen zijn er ook certificaten en minoren beschikbaar.

Een volgende aanvraagronde voor het STAP-budget staat gepland voor 15 november.

Meer informatie is te vinden op: Rijksoverheid.nl

×Close search
Zoeken