skip to Main Content

Help ook de druk voor een goede Cao Ziekenhuizen te verhogen

Cao Ziekenhuizen

Als zorgprofessional heb je hartstocht voor de zorg, maar heeft jouw ziekenhuis wel een warm hart voor jou? Als lid van de NVZ is je ziekenhuiswerkgever mede aan zet te zorgen voor een goede cao! FBZ heeft daarom voor de bonden het initiatief genomen een kaart voor de raden van besturen te ontwikkelen die leden van de klankbordgroep en actiecomités samen met collega’s kunnen gebruiken. 

Doe mee!

Met onze actiekaart kan je als zorgprofessional je raad van bestuur oproepen de NVZ te overtuigen met een beter cao-voorstel te komen. Als de dag waarop de bonden het ultimatum naar de NVZ hebben gestuurd, is Valentijnsdag symbolisch het startmoment om de druk voor een goede cao langs de weg van je ziekenhuiswerkgever op te voeren.

Download de valentijnskaart

Hoe pak je je actie aan?

Steek met je actiecomité en collega’s even de hoofden bij elkaar. Met de nodige creativiteit is veel mogelijk om de boodschap voor een goede cao over te brengen. We geven je een aantal tips:

  • Print de kaart op een flink formaat en hang die op een opvallende plek, zodat iedereen ziet dat je passie voor je vak hebt, maar ook dat er wel iets moet verbeteren aan de randvoorwaarden.
  • Nodig je directie uit voor een kopje koffie, geef aan waar je trots op bent in je werk, en lucht je hart over wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen blijven doen.
  • Laat zien dat een goede cao je na aan het hart ligt, maak een stapel kopieën en zorg voor een overvol postvak van de directie, zodat hij de boodschap niet over het hoofd ziet.
  • Overhandig zoveel mogelijk handtekeningen en ga na of je werkgever het hart op de goede plek heeft.

Wat je ook doet, deel je actie zoveel mogelijk op de socials met #goedecaoisgoedezorg.

×Close search
Zoeken