skip to Main Content

Ziekenhuizen gaan niet in op ultimatum voor betere cao: werknemers voeren actie

Ziekenhuizen

Werkgeversorganisatie de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is niet ingegaan op het ultimatum voor een betere Cao Ziekenhuizen van de LAD/FBZ en de andere werknemersorganisaties. Eerder aangekondigde acties, waaronder zondagsdiensten, gaan daarom door.

De bonden gaan tot het uiterste voor een goede cao en zullen geen kans voorbij laten gaan om alsnog een goede cao af te spreken. Maar omdat de NVZ hardnekkig vasthoudt aan haar standpunten, en ook al aangeeft niet verder te willen bewegen om betere cao-afspraken te maken, laat dat de bonden geen andere keuze dan onze eisen door middel van collectieve acties kracht bij te zetten. Om te laten zien dat een goede cao de werknemers menens is wordt er in diverse ziekenhuizen de komende tijd ludieke acties georganiseerd en in enkele ziekenhuizen zondagsdiensten gedraaid.

Actietraject

In ziekenhuizen door heel Nederland komen actiecomités van werknemers bij elkaar om de acties voor te bereiden. Drie ziekenhuizen hebben tot nu toe aangegeven om een zondagsdienst te houden: de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar, het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. In andere ziekenhuizen worden acties voorbereid zoals protestbijeenkomsten, sit-ins, speeddates op bepaalde onderwerpen en andere ludieke activiteiten. Op fbz.nl staat wanneer welk actiecomité bij elkaar komt.

Werknemersbijeenkomsten

Binnenkort vinden ook bijeenkomsten plaats voor de werknemers in ziekenhuizen, waar bijvoorbeeld een zondagdienst op stapel staat. Tijdens deze bijeenkomsten bepalen de lokale actiecomités samen met hun achterban de vervolgstappen. Werkt u in een ziekenhuis? Zorg er dan voor dat u de bijeenkomst in uw ziekenhuis niet mist en denk en doe vooral mee. Samen staan we sterker. Werknemers die een actieve rol willen spelen bij de acties zijn zeer welkom zich te melden bij bureau@fbz.nl.

×Close search
Zoeken