U bevindt zich hier:
|

 

FBZ > Actueel > Nieuws
Ziekenhuismedewerkers sturen hun vakantiegroet
4 juli 2019

Namens de 200.000 ziekenhuismedewerkers overhandigden de bonden tijdens de algemene ledenvergadering van de NVZ eind juni een symbolische vakantiegroet aan NVZ-voorzitter Ad Melkert. De werknemers geven met de zomeransichtkaart de ziekenhuiswerkgevers nog even iets mee om over na te denken. 


Symbolische vakantiegroet
Nu de zomer intreedt en de eerste serie zondagsdiensten erop zit (die vanaf september een grootschalig vervolg krijgen), gaan de medewerkers in het land over op ludieke wijze van actievoeren. Een daarvan is de vakantiegroet aan de ziekenhuiswerkgevers. Afgelopen weken zijn al 50.000 kaarten door heel Nederland verspreid. Met de volgende boodschap:

Beste Baas,

Als u deze zomer op uw strandstoel zit, denkt u dan ook even aan mij? Uw gewaardeerde zorgprofessional die dag en nacht voor patiënten klaar staat met de best mogelijke zorg. Want het is nu aan u om goed voor mij te zorgen. Dat doet u door het afsluiten van een goede cao. Want een goede cao = goede zorg.

Hartelijke groet, Uw medewerker

Goede cao is goede zorg
Acties zijn hard nodig om de druk op de NVZ te verhogen om met de bonden goede cao-afspraken te maken. Een aantrekkelijke cao is een voorwaarde voor werknemers om goede patiëntenzorg te kunnen blijven bieden. Niet voor niets luidt de actieslogan: goede cao is goede zorg.

Hoe de vakantiegroet werkt? Zie de bijsluiter met tips voor het gebruik.

Deel dit artikel