U bevindt zich hier:
|

 

FBZ > 
FBZ
Werknemersorganisatie FBZ bestaat uit tal van beroepsorganisaties, vooral in de zorg. Zij hebben samen 33.000 leden. Daarmee vertegenwoordigt FBZ de arbeidsvoorwaarden van een zeer brede groep hoogopgeleide professionals, o.a. artsen, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en psychologen.
Blik op de week

90% is bezig met ‘kanteling werktijden’

90% van de instellingen in de VVT is intussen bezig met de ‘kanteling’ van werktijden, zoals afgesproken in de laatste cao.

Nieuws
Medezeggenschap werktijden in de VVT wijzigt
In september en oktober worden opnieuw workshops georganiseerd voor medewerkers die een rol hebben bij het verschuivingsproces.
Goed eerste gesprek met NVZ over pensioenaftopping
FBZ, de LAD, FMS en NVZ hebben op 9 september het overleg hervat om te komen tot een oplossing voor de pensioenaftoppingsproblematiek. 
“We accepteren geen ‘njet’ van GGZ”
Tijdens een bijeenkomst op 7 september van FBZ, de LAD en FMS werd ingestemd met een zondagsdienst in de ggz op 1 november, omdat er nog steeds geen oplossing is voor de pensioenaftopping.
Bonden willen impasse Cao NU doorbreken
De vier werknemersorganisaties hebben de VSNU laten weten weer in gesprek te willen over de Cao Nederlandse Universiteiten. 
Agressie-aanpak: bijeenkomst Leren op de werkplek bij UMC Utrecht
Een goede houding en praktische vaardigheden om met agressief gedrag om te gaan kan je juist op de werkplek eigen maken.
Stimuleringsregeling: scholingsvouchers voor werkzoekenden
 Een deel van de scholingsvouchers is speciaal geoormerkt voor (voormalige) werknemers uit de langdurige zorg.
Federatiepartners
a20c3d08-2bda-4366-b932-66a845782557
Agenda
Communicatiebijeenkomst FBZ
Onderhandelingen Cao VVT