skip to Main Content

Mooi rapportcijfer (9) voor onze juridische individuele dienstverlening

Rechtshulp

Zorgprofessionals hebben grote waardering voor de individuele juridische dienstverlening door onze arbeidsjuristen. Degenen die in 2023 gebruikmaakten van FBZ Rechtshulp beoordelen onze dienstverlening met het indrukwekkende (gemiddelde) cijfer 9. Vorig jaar scoorde FBZ Rechtshulp een 8,6. Het is onze ambitie zorgprofessionals zo goed mogelijk met raad en daad bij te staan. En dan is het fijn feedback te krijgen die deze inspanning beaamt.

Steeds meer verenigingen besluiten hun leden in dienstverband onze individuele juridische dienstverlening aan te bieden. In 2023 sloten ook Fysiovakbond FDV, KNOV en KLEM hiervoor een aanvullende dienstverleningsovereenkomst met FBZ. Dat betekent dat inmiddels ruim 27.000 zorgprofessionals van 17 verenigingen voor al hun individuele vragen of problemen rechtstreeks terechtkunnen bij onze arbeidsjuristen.

Meest behandelde dossiers

De meeste dossiers hebben te maken met de arbeidsovereenkomst. Deze kwesties variëren van een check op een (nieuw) arbeidscontract tot discussies over eenzijdige aanpassingen of het niet nakomen van afspraken. Daarnaast staan vaak het salaris en de inschaling ter discussie. Bijvoorbeeld welk salaris meetelt voor de transitievergoeding, een geschil in verband met het toepassen van variabele beloning, de functieclassificatie en in hoeverre ervaringsjaren wel of niet meetellen. Verder vragen zorgprofessionals vaak advies bij functiewaarderingstrajecten. En tenslotte is ook vaak om raad en daad gevraagd in verband met ziekte of complexe re-integratie.

Over FBZ Rechtshulp

Deze dienstverlening is exclusief voor leden van onze federatiepartners die hiervoor een dienstverleningsovereenkomst hebben met FBZ. We bieden uitgebreide ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht. Onze juridische experts kennen arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander. Of het nu gaat om vragen over de toepasselijke cao, advies bij een functiewaarderingstraject of bijstand in een ingewikkelde ontslagzaak. FBZ Rechtshulp staat bij met raad en daad.

Meer info op http://www.fbz.nl/rechtshulp.

×Close search
Zoeken