skip to Main Content

Werknemersorganisatie FBZ zoekt algemeen bestuurslid

FBZ is een groeiende en bruisende club waar bestuursleden met regelmaat belangrijke beslissingen nemen. We zoeken een algemeen bestuurslid, bij voorkeur iemand vanuit de aangesloten lid-organisaties met affiniteit met werknemersbelangen. Herkent u zich in het functieprofiel, dan nodigen we u van harte uit te reageren. 

Als expert op het gebied van arbeidsvoorwaarden heeft werknemersorganisatie FBZ een stevige positie verworven in het vakbondsveld. We maken ons aantoonbaar sterk voor de arbeidsvoorwaarden van ruim 46.000 zorgprofessionals. Zo sluiten we cao’s en sociaal plannen voor de leden van 27 beroepsverenigingen, oefenen landelijk invloed uit op het pensioen en stimuleren een evenwichtige arbeidsmarkt. Verder kunnen tienduizenden zorgprofessionals rechtstreeks bij onze arbeidsjuristen terecht voor individuele juridische dienstverlening.

Het profiel

U heeft kennis van het werkveld en bent op de hoogte van veranderingen in de zorg. Bij voorkeur bent u verbonden aan een van de bij FBZ aangesloten lid-organisaties. Bijvoorbeeld als bestuurder of werknemer met maatschappelijke betrokkenheid en affiniteit met werknemersbelangen. U bent in staat strategisch op hoofdlijnen te besturen in het brede belang van de bij FBZ aangesloten verenigingen.
Bij onze versteviging past een groter wordend netwerk. Een bestuurslid brengt dat dan ook mee en weet dit in te zetten om de belangen van FBZ te behartigen.
Bestuursleden zijn verbindend en ondernemend en geïnteresseerd in het verder uitbouwen van onze organisatie. Als bestuurslid levert u een actieve bijdrage aan het mede versterken van onze externe zichtbaarheid.

Over de functie

We zoeken een opvolger voor een van de huidige bestuurders die per januari 2024 aftreedt. De werkzaamheden vereisen gemiddeld 2 uur per week. Bestuursleden ontvangen een onkosten- en een reiskostenvergoeding. De bestuurstermijn is maximaal vier jaar en kan verlengd worden met een tweede termijn.

Interesse of meer weten?

Stuur uiterlijk 9 oktober via bureau@fbz.nl uw motivatie met CV naar Caroline van den Brekel, directeur. In oktober voeren we de gesprekken met kandidaten. De benoemingscommissie met afgevaardigden van de lid-organisaties, draagt één kandidaat voor aan de Algemene Vergadering van FBZ. Als hoogste orgaan in onze ledenorganisatie bepalen zij wie de nieuwe bestuurder wordt.

Wilt u meer weten of eerst van gedachten wisselen? Bekijk het volledige profiel van het bestuur van FBZ. Neem gerust via (088) – 1344111 via bureau@fbz.nl contact op met directeur Caroline Van den Brekel of onze voorzitter Maarten Faas.

×Close search
Zoeken