skip to Main Content

Vacature: FBZ zoekt hoofd collectieve belangenbehartiging

ArbeidsmarktOnderhandelaar arbeidsvoorwaarden

Ben jij een ervaren belangbehartiger die leiding kan geven en verbinden? Heb je daarnaast affiniteit met de zorgsector? En heb je een scherp oog voor de externe ontwikkelingen in de zorg voor de komende decennia? Dan is deze vacature misschien iets voor jou! FBZ is samen met de LAD op zoek naar een ervaren hoofd collectieve belangenbehartiging. In deze uitdagende functie draag je bij aan de belangbehartiging van zorgprofessionals en voorzie je in oplossingen/ideeën/adviezen voor onze leden op het gebied van goede arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen?

Het hoofd collectieve belangenbehartiging is de schakel die intern en extern verbindt. Je zorgt dat de verschillende verenigingen goed gehoord en geïnformeerd zijn en zoekt naar nieuwe manieren om die afstemming te verbeteren. Je geeft direct leiding aan het team van onderhandelaars. Je versterkt het MT op het gebied van collectieve belangbehartiging en interne en externe samenwerking daartoe. Je bent aanwezig bij bestuursvergaderingen en informeert beide besturen, de Ledenraad van de LAD en Algemene Vergadering van FBZ over lopende cao- en andere collectieve trajecten.

Wat verwachten we van je?

Wij zoeken een ervaren leidinggevende (academisch werk- en denkniveau) en je hebt bij voorkeur ervaring in het maatschappelijk domein in een complexe context met veel belangen en belanghebbenden. Ervaring in het werken met verenigingen is een pré. Je bent goed in staat een relevant netwerk uit te bouwen. Je hebt een aansprekende visie waar mensen graag naar luisteren, en bent betrouwbaar, geloofwaardig, gezaghebbend en bovenal een ‘verbinder’.

Je hebt een scherp oog voor externe ontwikkelingen in de zorg voor de komende decennia. Dit maakt je nog meer gemotiveerd om je in te zetten voor goede arbeidsvoorwaarden voor zorgprofessionals. Je bent in staat om de uitdagingen om te zetten in concrete ideeën, adviezen, plannen en hiermee de kwaliteit, zichtbaarheid en effectiviteit van FBZ en de LAD te verbeteren.

Wat stellen we daar tegenover?

Een positie waarin je van betekenis kunt zijn voor de zorg en de aangesloten zorgprofessionals. Je draagt direct bij aan oplossingen met grote impact voor de zorgprofessionals en hun organisatie. Dit is een inhoudelijke en leidinggevende rol waarin jij je verder kunt ontwikkelen.

De standplaats voor de functie is de Domus Medica in Utrecht. Er is de mogelijkheid om hybride te werken. Je ontvangt een bij de functie behorend salaris passend bij je opleiding en ervaring van € 7.000 tot € 9.000 euro per maand met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een leaseauto.

Geïnteresseerd?

We hebben het bureau VOOR gevraagd om de werving en voorselectie te doen. Carola Roos en Tim de Jong zijn hiervoor verantwoordelijk. Interesse? Stuur dan voor 29 januari 2024 je motivatie met cv via het reactieformulier. De voorselectiegesprekken staan gepland op 30 januari en 1 februari in Zoetermeer. De gesprekken met de advies- en selectiecommissie zijn gepland op 9 februari ’s middags in Utrecht. Een referentenonderzoek maakt onderdeel van de procedure.

×Close search
Zoeken