skip to Main Content

Betere nachtdiensten met vernieuwde Goedenacht app

ArbeidsmarktGezondenveiligwerken

Heb je weleens last van gezondheidsproblemen na een nachtdienst? Gebruik dan de Goedenacht app, een gratis app die zorgprofessionals helpt met diverse tips om je optimaal voor te bereiden op een nachtdienst en om tijdens nachtdiensten gezond en fit te blijven. De app is onlangs uitgebreid met nieuwe functies.

De app, ontwikkeld in 2016 door arbeidsmarktfondsen Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) en SoFoKles (het arbeidsmarktfonds voor onder andere umc’s), staat vol met praktische tips en informatie over jouw ideale slaapritme. Nieuw in de app is dat je basis van persoonsgegevens een slaap- en waakadvies op maat krijgt. Daarnaast is het mogelijk voedings- en beweegtips te ontvangen.

Wetenschappelijk onderzoek nachtdiensten

De app is gebaseerd op de resultaten uit het onderzoek Optimalisatie Nachtarbeid Ziekenhuizen. Zo blijkt dat aangepaste voeding, vermoeidheid tijdens de nachtdienst met meer dan 26% kan verminderen. Daarbij neemt de vermoeidheid door lichttherapie naar verwachting af tot bijna 14%.

Goedenacht app downloaden

Nieuwsgierig? De Goedenacht app is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play. Kijk voor meer informatie op de website van StAZ.

×Close search
Zoeken