skip to Main Content

AZW brengt data zorgarbeidsmarkt beter in beeld

ArbeidsmarktArbeidsmarktfondsen

De vernieuwde en verbeterde website van het AZW-programma voorziet beleidsadviseurs, onderzoekers en beslissers van kennis en informatie over de arbeidsmarkt zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen. De site presenteert complexe data overzichtelijk en visueel aantrekkelijk. Dit moet het vinden én delen van informatie over de arbeidsmarkt zo makkelijk mogelijk maken.

De nieuwe website biedt gebruikers toegang tot arbeidsmarktinformatie over de hele sector en de verschillende zorgbranches.  Met:

  • Infographics en factsheets die snel inzicht geven in de staat de arbeidsmarkt van de specifieke branches en de hele sector.
  • Onderzoeksrapporten en longreads voor verdiepend inzicht in hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt rondom onderwerpen als scholing, verzuim, werkgelegenheid, mobiliteit, zzp’ers, vacatures en veiligheid.
  • Prognoses over de verwachte tekorten aan personeel voor de komende tien jaar.
  • AZW Dashboards van AZW StatLine die in cijfers en figuren per branche inzicht geven in ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Bekijk de nieuwe website.

AZW Clubhuisbijeenkomsten

Voor beleidsadviseurs en onderzoekers organiseert het AZW-programma Clubhuisbijeenkomsten. De volgende over ‘De staat van zorg en welzijn 2023’ is op dinsdagmiddag 31 oktober van 13.30 tot 17.30 uur in Utrecht. Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt van zorg en welzijn zich in 2023? Welke veranderingen zijn er ten opzichte van vorig jaar? Wat kunnen we verwachten? Welke informatie is belangrijk om mee te nemen in nieuwe beleids- en activiteitenplannen voor de komende jaren? Tijdens deze kennisbijeenkomst gaan we hier met elkaar over in gesprek en bespreken we de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Over het AZW-programma

Het AZW-programma is een veelzijdig kennis- en onderzoeksprogramma gefinancierd door het ministerie van VWS en arbeidsmarktfondsen in zorg en welzijn: VVT, sociaal werk, jeugdzorg, kinderopvang, ziekenhuizen, umc’s, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg en ggz.

×Close search
Zoeken