skip to Main Content

Nieuwe pensioenpagina met alle ins en outs over transitie pensioenstelsel

Pensioen

Waarom komt er een nieuw pensioenstelsel? Wat is de rol van FBZ als cao-partij? Welke keuzes moeten zoal gemaakt worden? En wat gaat dit betekenen voor het pensioen van zorgprofessionals? Zomaar een greep uit de vele vragen.

Indien beide Kamers dit jaar de nieuwe pensioenwetgeving aannemen, zal de nieuwe Wet toekomst pensioenen per 1 januari 2023 ingaan. Op 1 januari 2027 moeten vervolgens alle pensioenfondsen over zijn naar het nieuwe pensioensysteem. Dat betekent dat pensioenfondsen nu al hard bezig zijn de overgang voor te bereiden en daarin keuzes maken. De veranderingen zijn ingewikkeld en betekenen een fikse klus. Binnen de Commissie Arbeidsvoorwaarde Pensioen van PFZW zet FBZ zich in voor het pensioen voor zorgprofessionals. Een breed pensioenpanel uit de achterban van FBZ denkt met ons mee met de beoogde veranderingen.

Wat kan je vinden op de nieuwe pensioenpagina?

  • Een kort filmpje met uitleg waarom er een nieuw pensioenstelsel komt.
  • Een uitgebreide FAQ: van de vraag wat is pensioen of welke keuzes gemaakt moeten worden hoe om te gaan met de bestaande pensioenen.

Handige documenten:

  • Achtergrondartikel Waarom een nieuw pensioenstelsel?
  • Flyer Samen op weg naar een nieuwe pensioenregeling.

Actueel

Het pensioentraject is vergelijkbaar met een cao-traject. Daarom zal komende periode op de vernieuwde pensioenpagina steeds de laatste informatie en stand van zaken te vinden zijn.

Bekijk de pensioenpagina

×Close search
Zoeken