skip to Main Content

FBZ stemt in met nieuwe Cao VVT

VVT

Een meerderheid van de FBZ-achterban heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe Cao VVT. FBZ heeft op basis van deze uitslag besloten de nieuwe cao te tekenen, maar is wel ontstemd over het resultaat voor de specialisten ouderengeneeskunde.

Op 10 maart bereikten FNV, CNV en NU’91 een onderhandelingsresultaat met werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl voor een nieuwe Cao VVT. FBZ tekende het resultaat die dag niet, omdat de wensen van specialisten ouderengeneeskunde onvoldoende zijn gerealiseerd. Voor deze functiegroep had FBZ graag een inspraakregeling en een betere bereikbaarheidsvergoeding willen afspreken, maar de werkgevers gaven op beide punten niet thuis.

Neutraal stemadvies

Omdat het onderhandelingsresultaat voor andere functiegroepen wel een aantal duidelijke verbeteringen bevat, besloot FBZ een ledenraadpleging te organiseren en zorgprofessionals het laatste woord te geven. Alle FBZ-verenigingen besloten het onderhandelingsresultaat met een neutraal advies voor te leggen.

Cao-afspraken

Een meerderheid van de FBZ-achterban stemde uiteindelijk in. De nieuwe cao bevat een aantal duidelijke verbeteringen. Alle medewerkers krijgen (met terugwerkende kracht) op 1 maart 2022 een loonsverhoging van 2%, met een bodem van 65 euro per maand. De salarisschalen FWG 25 t/m 65 krijgen daar 1,25% bovenop (vanuit de extra overheidsmiddelen voor ‘middengroepen in de zorg’). Op 1 maart 2023 krijgt iedereen er nog eens 3% bij. Daarnaast is onder andere een eerste stap gezet om de reiskostenvergoeding te verbeteren en krijgen werknemers meer regie over scholing en ontwikkeling.

Bekijk alle afspraken uit het onderhandelingsresultaat.

×Close search
Zoeken