skip to Main Content

Universiteiten van Nederland presenteren platform voor Leven Lang Ontwikkelen

Nederlandse Universiteiten

De Universiteiten van Nederland (voorheen: VSNU) lanceren het nieuwe onlineplatform www.universitairdoorleren.nl. Dit platform moet academisch onderwijs toegankelijk maken voor wie zich een leven lang wil ontwikkelen. Er wordt gewerkt aan een breed scholingsportaal in samenwerking met onderwijskoepels, sociale partners en het ministerie van OCW.

Volgens de Universiteiten van Nederland is er een groeiende behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden voor het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken, zoals rond infectieziektebestrijding, energietransitie en digitalisering. De groeiende vraag naar Leven Lang Ontwikkelen is een logisch gevolg van de snelle veranderingen die beroepen ondergaan en loopbanen die flexibeler zijn. Opleiden stopt niet meer bij de startkwalificatie.

Modules

Op het onlineplatform www.universitairdoorleren.nl bieden de 14 universiteiten op dit moment 1423 modules aan, in een enorme variëteit wat betreft inhoud, lengte en opbouw. Je kunt er workshops van een dag vinden, zoals ‘Hoe ontwikkel ik een succesvol bedrijfsmodel?’ aan de TU Delft, een cursus Design Thinking van 42 dagen aan de Erasmus University, of een Master in Environmental Sciences van 1080 studiedagen aan de Open Universiteit. Het aanbod op het onlineplatform wordt uitgebreid. In overleg met bedrijven en maatschappelijke organisaties worden nieuwe modules ontwikkeld, die aansluiten bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Het platform is het eerste gezamenlijke project dat onder de nieuwe naam Universiteiten van Nederland wordt gepresenteerd. Voor meer info zie www.universiteitenvannederland.nl.  Lees het volledige bericht.

 

 

×Close search
Zoeken