skip to Main Content

Inspiratie en tips voor ludieke Sinterklaasacties in de jeugdzorg

Jeugdzorg

Zoals bekend zijn de onderhandelingen over een nieuwe Cao Jeugdzorg vastgelopen en hebben werkgevers verenigd in Jeugdzorg Nederland begin november laten weten niet in te willen gaan op de eisen van de vakbonden. Dat betekent dat collectieve acties onvermijdelijk zijn. Samen met jeugdzorgprofessionals zetten we komende tijd kracht bij dat een goede cao voor de jeugdzorg echt nodig is. Immers, #goedecaoisgoedejeugdzorg. 

Met de bij FBZ aangesloten beroepsverenigingen hebben we allereerst een Sinterklaasactie op touw gezet. Jeugdzorgprofessionals kunnen het gedicht aanbieden aan hun werkgever. Hierin legt de Sint haarfijn uit aan Jeugdzorg Nederland wat nou eigenlijk goed werkgeverschap inhoudt. Werkgevers hebben immers hetzelfde belang als de Sint: aandacht en goede zorg voor onze jeugd.

Waarom helpen de impasse te doorbreken?

Jeugdzorgprofessionals kunnen van alles doen met dit gedicht, bekijk het document met inspiratie en tips waar op te letten bij het voeren van ludieke acties. Ze kunnen ook creatief zijn en samen met collega’s iets op touw zetten in de week van Sinterklaas. Een goede cao is immers in het belang van alle werknemers in de jeugdzorg. Als zoveel mogelijk jeugdzorgprofessionals meedoen kunnen we de werkgevers overal in het land op ludieke wijze duidelijk maken dat een goede cao noodzakelijk is. Hoe mooi is het als de werkgever even echt stilstaat bij hun mooie werk en zich uitspreekt hoe zeer hij dat waardeert? En hoe goed zou het zijn als de werkgever bereid is een signaal af te geven bij Jeugdzorg Nederland om nu echt een goede cao af te sluiten?

Wat mag wel en niet?

  • Ludieke acties zijn juridisch toegestaan, deze verstoren de cliëntenzorg niet. Bekijk voor meer info de actie-FAQ.
  • Twijfels of een activiteit juridisch wel of niet mag? Neem dan contact op met acties@fbz.nl en onze actiejuristen geven advies.
  • In coronatijd houd je je bij acties ook rekening met de basismaatregelen.

×Close search
Zoeken