skip to Main Content

Kraamverzorgenden starten petitie voor betere cao

Kraamzorg

Meer geboortes en minder collega’s. Het water staat werknemers in de kraamzorgsector aan de lippen. Er moeten nu écht stappen gemaakt worden om de sector aantrekkelijker te maken om in te werken. Een goede cao is daarvoor een randvoorwaarde. Een groep kraamverzorgenden trekt nu aan de noodklok, en is een petitie gestart om de werkgevers duidelijk te maken dat er snel iets moet gebeuren. 

U kunt de petitie nog steeds ondertekenen via deze link. De petitie wordt binnenkort aangeboden aan de werkgevers. Ondertekenaars krijgen de optie om zich ook aan te melden om mee te gaan naar dit overhandigingsmoment. 

Onderhandelingen opgeschort
Voorlopig zijn de cao-onderhandelingen opgeschort naar het nieuwe jaar. Robert Barendse, cao-onderhandelaar bij FBZ licht toe: “Voor ons heeft verder onderhandelen pas zin als werkgeversorganisatie Bo Geboortezorg opnieuw met de aangesloten kraamzorgorganisaties in gesprek gaat en nieuw mandaat ophaalt. Met daarin serieus loonbod, die waardering uitspreekt naar de kraamsector.” FBZ houdt u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.  

×Close search
Zoeken