skip to Main Content

Aan het werk! Jeugdhulpprofessionals brengen kansen in beeld

Jeugdzorg

De website www.blijfvoordejeugd.nl verzamelt ervaringsverhalen, praktische tools en informatie over thema’s als toekomstkansen, blijven leren, verruimen van perspectief, behouden door begeleiden en leidinggeven aan professionals. Doel is te leren van ervaringsverhalen van jeugdhulpcollega’s, kansen te bekijken in de eigen regio en aan de slag te gaan met interessante tools.

Inspiratieplek van en voor professionals

De werkgelegenheid binnen jeugdhulp is een woelige wereld. Aan de ene kant is er hoog verloop, hoog verzuim en een tekort aan arbeidskrachten. Aan de andere kant staat 33% van de organisaties op omvallen waardoor bezuinigingen op personeel onvermijdelijk zijn. Dit geeft onrust en heeft in sommige gevallen zelfs een negatief bijeffect op collega’s die wél op een stabiele plek zitten.

 

Binnen het programma ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ heeft de projectgroep Blijf voor de jeugd met actieve jeugdhulpprofessionals die vinden dat er veel verbeterd moet worden dit thema verkend. De inspiratieplek www.blijfvoordejeugd.nlhttp://www.blijfvoordejeugd.nl is één van de resultaten.

×Close search
Zoeken