skip to Main Content

Individuele juridische dienstverlening voor alle NVO-leden in loondienst

Rechtshulp

Vanaf woensdag 1 april kunnen alle 7.000 leden van NVO in loondienst gratis en rechtstreeks voor al hun arbeidsrechtelijke vragen of kwesties terecht bij FBZ Rechtshulp, onze individuele ledenservice. Daartoe hebben NVO en FBZ onlangs een overeenkomst gesloten.

Het geldt zowel voor leden die werkzaam in de zorg als in het onderwijs. Het maakt niet uit of ze onder een cao vallen of een individuele arbeidsovereenkomst hebben. Leden hebben jaarlijks recht op 10 uur gratis deskundig hulp of begeleiding.

Volledig vakbondspakket

NVO biedt hiermee nu al haar leden een volledig vakbondspakket met zowel collectieve dienstverlening (cao’s en sociaal plannen) als individuele juridische dienstverlening (persoonlijke hulp). Zo sluit FBZ mede namens NVO cao’s voor leden die werkzaam zijn in de zorgsector. En FvOV, de federatie van onderwijsvakorganisaties, doet dat voor NVO-leden in het onderwijs. Nieuw is dat alle 7.000 leden voor persoonlijke arbeidsrechtelijke hulp rechtstreeks terechtkunnen bij FBZ Rechtshulp. Of het nu gaat om de check van een arbeidscontract, een vraag over een cao in de zorg of het onderwijs, of begeleiding bij een arbeidsconflict of ontslagzaak. De juridische experts van FBZ Rechtshulp kennen de ins en outs van arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander en kunnen snel aan de slag.

Uitbreiding dienstverlening FBZ

Deze ontwikkeling is ook een mooie stap voorwaarts voor FBZ. We behartigen reeds de collectieve werknemersbelangen van ruim 36.000 hoogopgeleide zorgprofessionals. Inmiddels kunnen de leden van 10 federatiepartners gebruikmaken van FBZ Rechtshulp.

×Close search
Zoeken