skip to Main Content

Nieuw boek geeft inzicht in de gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

Op 18 november is het boek ‘Zó werkt de gehandicaptenzorg’ verschenen, de nieuwste special van het Platform Zó Werkt de Zorg (PZWDZ). Het boek geeft een inkijkje in hoe de gehandicaptenzorg in Nederland is georganiseerd. FBZ heeft meegedaan aan twee denksessies over het boek.

Nederland telt tussen de twee en drie miljoen mensen met één of meer beperkingen, van lichamelijke tot licht verstandelijke en ernstige, meervoudige beperkingen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen deze mensen krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? Het antwoord op deze vragen staat in ‘Zó werkt de gehandicaptenzorg’. In het boek wordt ook ingegaan op de arbeidsmarkt. In totaal werken maar liefst 181.000 mensen in de gehandicaptenzorg; in welke beroepen en in welke instellingen? Daarop wordt in het boek antwoord gegeven.

Het boek is een initiatief van het PZWDZ. Dit platform heeft tot doel consumenten, beleidsmakers en werknemers in de zorg te voorzien van heldere, overzichtelijke en neutrale feiten over de zorg. De eerste uitgave was Zó werkt de zorg in Nederland (2015), dat de werking van onze gezondheidszorg van A tot Z beschrijft. Daarna verschenen specials over de huisartsen-, ouderen- en publieke gezondheidszorg en over de geneesmiddelenzorg en zorgverzekering. ‘Zó werkt de gehandicaptenzorg’ is de zesde special.

Visualisaties

Het nieuwe boek bestaat uit teksten en fraaie visualisaties die inzicht geven in de participatie van mensen met een beperking, de hulpmiddelen die ze kunnen krijgen (en uit welke wet), de uitgavenontwikkeling in de gehandicaptenzorg en de arbeidsmarkt. Het boek ligt nu in de winkel. Speciaal voor zorgprofessionals die lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij FBZ, verloten we een aantal exemplaren. Wilt u daarvoor in aanmerking komen? Vul dan dit formulier in. Eind december hoort u of u ‘in de prijzen’ bent gevallen.

×Close search
Zoeken