skip to Main Content

Tip: Nieuwe baan? Laat je contract checken door een jurist van FBZ Rechtshulp

CasusRechtshulp

Aan het rondkijken naar een nieuwe baan? Of misschien al een sollicitatiebrief de deur uit gedaan? Een aantal verenigingen die bij FBZ zijn aangesloten biedt zijn leden in dienstverband FBZ Rechtshulp aan als onderdeel van het lidmaatschap. Via FBZ Rechtshulp kunnen zorgprofessionals onder meer een gratis contractencheck laten doen. Een deskundige jurist kijkt dan mee naar je arbeidscontract en geeft je tips over hoe je de arbeidsvoorwaarden het beste kunt uitonderhandelen.

Hoe werkt het?

  • Heb je succesvol een sollicitatieprocedure doorlopen en wil de werkgever je aannemen? Vraag dan of ze je schriftelijk een voorstel willen doen voor de arbeidsvoorwaarden.
  • Als je het voorstel binnen hebt, neem dan contact op met FBZ Rechtshulp. Een deskundige jurist loopt het contract tot in de details na. Klopt alles wat erin staat en sluit het aan op wat er in de cao staat? Zijn er nog punten die verbeterd moeten worden?
  • De jurist neemt vervolgens weer contact met je op en neemt het contract met je door. Is er volgens de jurist nog ruimte om over bepaalde punten te onderhandelen, dan krijg je tips over hoe je het arbeidsvoorwaardegesprek het beste kunt aanpakken.

Over FBZ Rechtshulp

Ook als je onverhoopt een geschil hebt met je werkgever staat FBZ Rechtshulp voor je klaar. Als jouw vereniging zich heeft aangesloten bij FBZ Rechtshulp heb je per kalenderjaar recht op 10 uur gratis ondersteuning bij alle vragen of problemen op arbeidsrechtelijk gebied.

×Close search
Zoeken