skip to Main Content

OR-lid? Agendeer de werkdruk in uw ggz-instelling

GGZ

Hoe kunnen werknemers en werkgevers samen de werkdruk aanpakken? Dat is kort gezegd de insteek van InBalans, een methode waarbij werkgever en werknemer met elkaar in dialoog gaan. In de ggz mogen tien instellingen tegen een gereduceerd tarief met deze methode aan de slag gaan. OR-leden in ggz-instellingen kunnen zich hiervoor aanmelden.

Niemand kan om de werkdruk in de ggz heen. De ondernemingsraad (OR) kan dit onderwerp agenderen en de werkgever wijzen op oplossingen die het werkplezier verhogen en de werkdruk terugdringen.
Om ggz-instellingen hierbij te helpen biedt het O&O fonds GGZ, het arbeidsmarktfonds waar ook FBZ in participeert, tien ggz-instellingen de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief met de InBalans-methode aan de slag te gaan. InBalans is een methode om werkdruk bespreekbaar te maken en samen na te denken over oplossingen die op draagvlak kunnen rekenen. De methode bestaat uit twee onderdelen: InDialoog, waarbij werkgever en werknemers met elkaar in gesprek gaan, en InActie, gericht op het bedenken van creatieve oplossingen.

Werkt u in een ggz-instelling en zit u in de OR? Zet werkdruk dan op de agenda en maak uw organisatie enthousiast om InBalans in te zetten. In de brochure lees u meer over de methode. Voor meer informatie kunt u terecht bij het O&O-fonds GGZ: info@oofggz.nl.

×Close search
Zoeken