skip to Main Content

FBZ Rechtshulp staat bij met raad en daad

Rechtshulp

Een groep physician assistants (PA’s) vroeg FBZ Rechtshulp om hulp in verband met een slepend traject met hun werkgever om tot nieuwe functieomschrijvingen te komen. Er was een aantal jaar geleden al een interne bezwaarprocedure geweest. Nu zijn partijen op het punt dat zij per specialisme een addendum opstellen bij de algemene functiebeschrijving. De pa’s wilden weten of ze op de goede weg waren en hadden behoefte aan een deskundige blik op de opgestelde teksten. Waar moesten ze op letten en welke bewoordingen moesten ze gebruiken?

Arbeidsjurist Marlies Welschen nam met de PA’s eerst uitgebreid hun feitelijke werkzaamheden door. Wat doe je nu precies? En wat zijn de meest ingewikkelde handelingen die je verricht? Die verantwoordelijkheden, ruimte van handelen en complexiteit hebben we beschreven aan de hand van de daadwerkelijke actuele situatie. Uiteraard kijkt Marlies daarbij ook mee met de FWG-bril en met de nu nog concept modelfunctiebeschrijving van NAPA in het achterhoofd. De PA’s kregen uitleg over het systeem van FWG en waar op te letten.

Samen zijn we tot goede omschrijvingen gekomen waarin de pa’s zich echt kunnen vinden. De beschrijving sluit nu beter aan op de dagelijkse praktijk en verantwoordelijkheden. De aangepaste teksten liggen nu bij P&O. Het is nu afwachten waar zij mee terug komen.

FBZ Rechtshulp staat klaar voor diëtisten, biomedisch technologen, ergotherapeuten, geestelijk verzorgers, lactatiekundigen, oefentherapeuten, (ortho)pedagogen, physician assistants en tandartsen. Of het nu gaat om een eenvoudige vraag of een complex probleem.

FBZ Rechtshulp helpt snel. We zijn op werkdagen bereikbaar via 088 – 1344111 of rechtshulp@fbz.nl.

×Close search
Zoeken