skip to Main Content

Nieuwe baan? Laat je arbeidscontract checken door FBZ Rechtshulp

Rechtshulp

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Of heb je misschien al een sollicitatiebrief verstuurd of een voorstel ontvangen voor de arbeidsovereenkomst? Je kunt gratis je contract laten checken als je vereniging FBZ Rechtshulp aanbiedt als onderdeel van je lidmaatschapspakket. Een jurist kijkt of het juist is wat er in je arbeidscontract staat, en geeft je advies waar op te letten.  

Hoe werkt het?
Heb je de sollicitatieprocedure succesvol doorlopen en wil de werkgever je in dienst nemen? Vraag dan om een schriftelijk voorstel voor je arbeidsvoorwaarden. Zodra je dit hebt ontvangen, neem je contact op met FBZ Rechtshulp. Een deskundige jurist neemt het contract tot op detail door. Worden alle aspecten correct vermeld en komt dit overeen met wetgeving en de cao? Staan er geen overbodige bedingen in? De jurist kijkt ook of er nog aspecten zijn die verbeterd zouden kunnen worden. De jurist neemt vervolgens contact met je op om het contract met je door te nemen. Als er ruimte is om over bepaalde punten te onderhandelen, krijg je tips hoe je het arbeidsvoorwaardengesprek het beste kunt aanpakken. 

Over FBZ Rechtshulp

Als je vereniging FBZ Rechtshulp aanbiedt, heb je recht op 10 uur gratis juridische ondersteuning per kalenderjaar voor alle vragen of problemen op arbeidsrechtelijk gebied. Je neemt via rechtshulp@fbz.nl rechtstreeks contact op.

×Close search
Zoeken