skip to Main Content

NVZ trekt de stekker uit overleg Cao Ziekenhuizen

Ziekenhuizen

Op 30 januari is voor de zevende keer, zeer moeizaam, onderhandeld over een nieuwe Cao Ziekenhuizen. De NVZ deed aanvankelijk een voorstel met flinke loondifferentiatie en meerdere verslechteringen. Daarna hebben we ruim 17 uur lang geprobeerd tot een beter voorstel te komen. De NVZ-onderhandelingsdelegatie schoof in onze richting op en we kwamen dichtbij een akkoord. Toch zette het NVZ-bestuur vannacht een streep door alle punten die we mondeling met de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers waren overeengekomen. Het NVZ-bestuur trok vervolgens de stekker uit het overleg en kondigde aan op 31 januari een eindbod te zullen doen.

Terwijl de vier werknemersorganisaties nog in afwachting zijn van dat eindbod, heeft de NVZ vanochtend vroeg al de media opgezocht. Zij doet nu voorkomen dat er 13% loonsverhoging over twee jaar is geboden, en dat de bonden dit hebben afgewezen. Het is ons een raadsel waarom de NVZ naar buiten is getreden zonder dat het eindbod met de vakbonden is gedeeld. Wij vinden dat onbegrijpelijk en respectloos.

Wij wachten nu op het eindbod en zullen dan zo snel mogelijk met meer informatie komen – ook over de ‘prijs’ die 13% loonsverhoging over 24 maanden werknemers kost.

×Close search
Zoeken