skip to Main Content

Hoe Dan? gaat in gesprek over de zorg van morgen

Het is voor jou als zorgmedewerker geen nieuws dat we voor grote uitdagingen staan: de vraag naar zorg stijgt, terwijl er minder mensen in onze sector werken.  Hoe verzekeren we de kwaliteit van onze zorg? En hoe zorgen we ervoor dat het werk leuk blijft? Hoe houden we het vol? Uit onderzoek blijkt dat jij je als zorgmedewerker juist over die onderwerpen het meeste zorgen maakt. Het moet dus echt anders. Niet alleen voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken, maar ook voor jezelf en je collega’s. Om het gesprek hierover aan te jagen, lanceren werkgevers en de vakbonden vandaag, op 1 mei, de campagne Hoe Dan?

Toekomstbestendige zorg

Hoe dan?! Als je het zelf al niet was, dan heb je het ongetwijfeld een collega wel eens horen zeggen. Als er iemand is die weet hoe het anders of slimmer kan, dan ben jij het wel. Jouw kennis en ervaring zijn goud waard. Voor jezelf, voor je collega’s en voor al die mensen die jullie zorg zo hard nodig hebben.

Je bent natuurlijk verantwoordelijk voor de verandering die zo nodig is in de zorg. Maar zou het niet mooi zijn als we met elkaar oplossingen vinden die het werk van jou en al die geweldige collega’s in het land net even eenvoudiger maken? Zodat jullie niet elke dag hoeven te rennen. Een gezonde toekomst voor jou en de sector. Dat is waar we het voor doen.

In gesprek

Met de campagne Hoe Dan? gaan we op zoek naar antwoorden voor de zorg van morgen. Wat heeft de zorg nodig? En wat heb jij nodig? De Hoe Dan?- toolkit inspireert je met goede vragen. Met dilemma’s, stellingen en opdrachten jagen we het goede gesprek over de toekomst aan. Op de werkvloer, en online. Op www.hoedan.nl kunnen zorgorganisaties de toolkit bestellen om deze campagne zelf uit te rollen en met eigen medewerkers het gesprek hierover aan te gaan. Op de landelijke website vind je in de looptijd van de campagne ook de goede voorbeelden en ideeën van jouw vakgenoten.

Tijd dus voor een goed gesprek met je collega’s. Wat maak je mee? Wat drijft je in je werk? Waar droom je van? Maar ook: waar lig je ’s nachts wakker van? Zoek elkaar op en inspireer elkaar. Vaak zijn het juist die gesprekken met collega’s waarin de beste ideeën ontstaan over hoe het misschien ook zou kunnen. Wie weet vinden jullie samen oplossingen waar jij, jullie en misschien zelfs de hele sector beter van worden.

Over Morgen

Hoe Dan? is onderdeel van het programma Over Morgen; een initiatief van werkgeversorganisaties en vakbonden in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Net als de theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ en het kennis- en ontwikkelplatform Lazzo. Met deze initiatieven dragen we bij aan een toekomstbestendige zorg. Zodat jij met plezier naar je werk kan blijven gaan, en cliënten op goede zorg kunnen blijven rekenen. Hoe Dan? sluit ook aan bij de publiekscampagne Praat vandaag over morgen, waarmee we de hele samenleving betrekken bij de zorg van morgen. Want we kunnen de zorg alleen anders organiseren, als ook de verwachtingen van de samenleving worden bijgesteld.

×Close search
Zoeken