skip to Main Content

Actiedag Cao Ziekenhuizen succesvol verlopen

Ziekenhuizen

Duizenden ziekenhuismedewerkers hebben zich op donderdag 16 maart massaal uitgesproken voor een betere Cao Ziekenhuizen. Zorgprofessionals stonden zij aan zij om duidelijk te maken dat er een bod moet komen zónder koopkrachtverlies en mét concrete maatregelen om de werkdruk te verlagen. FBZ wil iedereen bedanken die heeft meegedaan, want hierdoor is de actie niet onopgemerkt gebleven en hebben we samen duidelijk gemaakt dat er een goede cao voor álle werknemers moet komen.

In veel ziekenhuizen begon de actiedag op 16 maart met een aftrap in de aankomsthal. De onderhandelaars van FBZ waren in een aantal ziekenhuizen aanwezig om daar een praatje te houden, evenals voorzitter Maarten Faas en bestuurslid Milena Babovic. Gedurende de dag vonden tal van ludieke activiteiten plaats. Zo werden tijdens lunchtijd in meerdere ziekenhuizen sit-ins gehouden om duidelijk te maken dat de NVZ ziekenhuismedewerkers laat zitten. Daarnaast vonden diverse ‘protestmarsen’ rondom het ziekenhuis plaats. De actiedag trok veel media-aandacht, zowel landelijk als regionaal, en ook op social media werden berichten met de hashtag #goedecaoisgoedezorg veel gedeeld.


Aanmelden volgende actiedag

Het is nu wachten op een reactie van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), maar intussen is het belangrijk dat we de druk blijven opvoeren. Daarom starten we nu direct weer met de voorbereidingen voor een tweede actiedag medio april. FBZ hoopt dat nog meer zorgprofessionals in algemene ziekenhuizen en revalidatie-instellingen daaraan meedoen.

     

      

×Close search
Zoeken