skip to Main Content

Roosterproblemen in ziekenhuizen oplossen met serious game

GezondenveiligwerkenRoosterproblemen

Mutaties in dienstroosters zorgen voor een fysieke en sociale belasting bij ziekenhuispersoneel. Om bij teams meer bewustzijn te creëren van het belang van stabiele roosters, heeft de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) in samenwerking met &Ranj De Serious Game Roosteren ontwikkeld. Het doel van het spel is een stabiel rooster te realiseren met een team.

Allerlei afdelingen die werken in roosters kunnen de game toepassen. Deelnemende teams stappen in een virtuele boot en koersen richting de finish. Hoe snel ze daar aankomen, hangt af van het aantal mutaties op het rooster. Hoe meer mutaties plaatsvinden, hoe vaker de boot aan wal moet en het team vertraging oploopt. Zo groeit het belang en besef van een stabiel rooster bij ieder teamlid. Niet in de laatste plaats omdat er regelmatig evaluaties plaatsvinden die besproken worden met het team.

Serious game is onderdeel van verbetertraject

Deelnemers werken samen en de game maakt direct zichtbaar welk effect beslissingen hebben op een rooster. De Serious Game Roosteren is volgens de makers dan ook een effectief middel om een verbetertraject te starten, op zoek te gaan naar bruikbare roosterinnovaties en de werk-privébalans te verbeteren.

Meer informatie en aanmelden

Via roosterverbeteraar.nl kunnen ziekenhuizen zich aanmelden en deelnemen aan het spel. Hier is ook meer informatie te vinden over de game en het verbetertraject.

×Close search
Zoeken