skip to Main Content

De nieuwe pensioenregels uitgelegd in klip-en-klare taal

Pensioen

Op de nieuwe website Onsnieuwepensioen.nl is heldere informatie te vinden over de voorgenomen nieuwe regels voor pensioen. Er wordt eenvoudig uitgelegd wat pensioen is, waarom het pensioenstelsel wijzigt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert.

Ieder hoofdonderwerp bevat een korte algemene uitleg, een animatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Daarnaast is er een praktisch overzicht van wat je nu al zelf kan doen aan het inkomen voor later.

Toolkit communicatiemiddelen

De toolkit voorziet in informatie over de definitie van pensioen, de aanleiding voor de nieuwe pensioenregels, wat er verandert en wat er blijft. Per onderwerp zijn factsheets, animaties, artikelen en infographics beschikbaar. Organisaties kunnen deze gebruiken in hun communicatie-uitingen zoals nieuwsbrieven, presentaties of magazines.

Alle middelen zijn ontwikkeld door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en de stichting Lezen en Schrijven. Doel is dat iedereen duidelijke en begrijpelijke informatie kan vinden over de veranderingen. De Wet toekomst pensioenen is nog in behandeling. In september buigt de Tweede Kamer zich over de voorgenomen wetswijziging. De nieuwe regels voor pensioen kunnen dus nog wijzigen.

×Close search
Zoeken