skip to Main Content

Maarten Faas herbenoemd als voorzitter FBZ

De Algemene Vergadering heeft Maarten Faas unaniem herbenoemd als voorzitter van FBZ. De tweede termijn voor een periode van vier jaar gaat 1 januari 2022 in.

In de afgelopen vier jaar zijn grote stappen gezet in de versteviging van FBZ. Er zijn meer verenigingen en duizenden extra zorgprofessionals aangesloten. Per januari 2022 behartigt FBZ de werknemersbelangen van 24 aangesloten beroepsverenigingen met 38.000 leden. Door de groei is onze invloed en zeggingskracht aan cao-tafels onmiskenbaar toegenomen.

Daarnaast is de dienstverlening uitgebreid. Sinds een aantal jaar stelt FBZ namens de vereniging leden verkiesbaar voor de ondernemingsraad. OR-leden hebben korte lijnen met de onderhandelaars als zich belangrijke ontwikkelingen in de instelling voordoen.

FBZ biedt ook individuele juridische dienstverlening. Begonnen als pilot met drie verenigingen voor ongeveer 1.000 leden kunnen inmiddels 25.000 leden van 14 verenigingen direct voor hulp of advies terecht bij een van onze arbeidsjuristen.

Maarten Faas: “Aandacht voor arbeidsvoorwaarden van werknemers in de zorg is meer dan ooit van belang in deze onzekere tijden waar de arbeidsmarkt zwaar onder druk staat en de werkdruk en het ziekteverzuim torenhoog zijn. Een goede cao komt er niet vanzelf. Ook op het gebied van pensioen moeten de komende tijd belangrijke beslissingen genomen worden. Des te belangrijker dat de leden goed zijn aangehaakt. De aangesloten verenigingen zetten de activiteiten van FBZ bij hun leden in dienstverband op de kaart. Onze ambitie is de komende jaren de invloed te verstevigen en de landelijke zichtbaarheid van FBZ te versterken.”

×Close search
Zoeken