skip to Main Content

‘Werken in de zorg moet aantrekkelijker worden’

‘Als ik een advies geef, krijg ik regelmatig van verzorgenden terug dat ze er de mensen en dus de tijd niet voor hebben. Ik maak me daar ernstige zorgen over’, aldus ergotherapeut Birgit Wezelenburg in het zevende filmpje van de campagne #een10voordezorg. Maak jij je ook zorgen en vind je dat zorgmedewerkers meer waardering verdienen? Deel onze filmpjes dan op social media of maak zelf een vlog met de hashtag #een10voordezorg.

FNV Zorg & Welzijn, FBZ en CNV Zorg & Welzijn vinden dat politiek Den Haag zorgmedewerkers niet kan afschepen met een bonus, maar pleiten voor structureel betere arbeidsvoorwaarden. ‘Er mag meer geld naar de zorg, zodat salarissen kunnen worden verhoogd, het beroep aantrekkelijker kan worden gemaakt en de personeelstekorten kunnen worden opgelost. Alle medewerkers in de zorg verdienen een 10!’, vindt Birgit Wezelenburg.

Maak een eigen vlog

In korte filmpjes vertellen diverse zorgmedewerkers in aanloop naar Prinsjesdag wat hun vak zo mooi maakt, maar ook waarom hun vak onder druk staat. Het filmpje met Birgit is online te zien op YouTube-kanaal #een10voordezorg. Maak jij je ook zorgen? Doe dan mee met de campagne, deel onze filmpjes en maak een eigen vlog waarin je je zorgen uitspreekt met #een10voordezorg. Ben je zelf geen zorgmedewerker, maar vind je dat zorgmedewerkers meer waardering verdienen? Maak ook dan een vlogje! Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker we samen kunnen maken dat er vanuit politiek Den Haag meer middelen moeten worden vrijgemaakt om de zorg aantrekkelijk te houden.

×Close search
Zoeken