skip to Main Content

#mijnhartvoordezorg als steun voor zorgprofessionals

Om alle mensen in de zorg te steunen in de strijd tegen COVID-19, roepen verenigingen van artsen en zorgprofessionals Nederlanders gezamenlijk op een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen. Daarmee kunnen mensen hun steun betuigen aan medewerkers in de zorg. De oproep wordt gedaan in een bijzondere film die online te bekijken is. Inmiddels zijn op social media al shirts en persoonlijke steunbetuigingen met #mijnhartvoordezorg te vinden.

De behoefte in de samenleving om mensen in de zorg een hart onder de riem te steken, is groot. Zoals iedereen begrijpt, zijn zorgverleners druk met maar één ding en dat is zorg verlenen. Ze hebben geen of weinig tijd voor social media en ander nieuws. Het is daarom fantastisch als artsen, verpleegkundigen, apothekers, verloskundigen, fysiotherapeuten, tandartsen en al die andere medewerkers die de zorg draaiende houden, onderweg naar werk of terug van een lange dag al die steunbetuigingen voor de ramen zien hangen.

#mijnhartvoordezorg

Mensen kunnen het initiatief ‘Mijn hart voor de zorg’ eenvoudig vanuit huis steunen, met middelen die ze al in huis hebben. Maak op een wit T-shirt een groot rood hart, eventueel met een persoonlijke boodschap voor de mensen in de zorg. Hang die voor het raam en deel er ook een foto of filmpje van op social media met de hashtag #mijnhartvoordezorg. Om steun te betuigen, kan iedereen daarnaast ook twee emoticons aan zijn profiel op social media toevoegen: een rood hart en een witte jas (♥️🥼).

Breed gedragen

De oproep van de beroepsorganisaties als artsenfederatie KNMG, KNOV (verloskundigen), KNMT (tandartsen), KNGF (fysiotherapeuten) en FBZ wordt inmiddels steeds breder in Nederland gedragen. Naast bekende Nederlanders als astronaut André Kuipers, actrice Katja Schuurman en YouTuber Dylan Haegens scharen ook mediabedrijven en creatieve zzp’ers zich belangeloos achter de actie. Samen zorgen ze ervoor dat de boodschappen voor de zorgverleners de komende tijd overal te zien zullen zijn.

Meedoen?

Bekijk de oproep in de video over #mijnhartvoordezorg en doe mee.

×Close search
Zoeken