skip to Main Content

‘Er moet geld bij om te zorgen dat mensen het blijven volhouden’

‘Iedereen heeft het er altijd over dat er al zoveel geld naar de zorg gaat. Dat klopt, maar dat geld gaat niet naar de medewerkers en die moeten het uiteindelijk doen.’ Dat zegt Charlotte Boateng, arts-assistent kinder- en jeugdpsychiatrie, in het vierde filmpje van de campagne #een10voordezorg, een initiatief van FNV Zorg & Welzijn, FBZ en CNV Zorg & Welzijn.

‘Als ik zie hoe groot de werkdruk en emotionele belasting zijn voor bijvoorbeeld verpleegkundigen, dan mag daar wel wat meer waardering tegenover staan’, vindt Boateng. ‘Als we over tien jaar nog steeds de beste zorg willen leveren, moet de politiek zich realiseren dat er geld bij moet om te zorgen dat mensen in de zorg willen blijven werken én dat ze het volhouden. Alle medewerkers in de zorg verdienen een 10 voor de prestatie die ze iedere dag samen leveren.’

Het filmpje met Boateng maakt deel uit van de campagne #een10voordezorg van FNV, FBZ en CNV. De drie vakbonden vinden dat politiek Den Haag zorgmedewerkers niet kan afschepen met een bonus, maar pleiten voor structureel betere arbeidsvoorwaarden.

In korte filmpjes vertellen diverse zorgmedewerkers de komende weken wat hun vak zo mooi maakt, maar ook waarom hun vak onder druk staat. Het filmpje met Charlotte is online te zien op YouTube-kanaal #een10voordezorg.

×Close search
Zoeken