skip to Main Content

‘Het gaat steeds meer om kwantiteit’

‘Het lijkt erop dat het in de zorg steeds meer gaat om de kwantiteit in plaats van de kwaliteit.’ Dat zegt fysiotherapeut Carlien Buurman in het zesde filmpje van de campagne #een10voordezorg. Maak jij je ook zorgen om de problemen in de zorg en het gebrek aan waardering? Maak een eigen vlog en deel je zorgen op social media met de hashtag #een10voordezorg.

FNV Zorg & Welzijn, FBZ en CNV Zorg & Welzijn vinden dat politiek Den Haag zorgmedewerkers niet kan afschepen met een bonus, maar pleiten voor structureel betere arbeidsvoorwaarden. Er moet met name meer geld worden vrijgemaakt om de werkdruk en personeelstekorten aan te pakken. ‘Op het moment dat je voldoende waardering krijgt, niet alleen met applaus maar ook met financiële middelen, kan de zorgverlener beter zorgen’, vindt Carlien Buurman. ‘Ik hoop dat fysiotherapeuten, net als alle andere zorgverleners, daarom krijgen wat ze verdienen, namelijk: een 10!’

Maak een eigen vlog

In korte filmpjes vertellen diverse zorgmedewerkers in aanloop naar Prinsjesdag wat hun vak zo mooi maakt, maar ook waarom hun vak onder druk staat. Het filmpje met Carlien is online te zien op YouTube-kanaal #een10voordezorg. Maak jij je ook zorgen? Doe dan mee met de campagne, deel onze filmpjes en maak een eigen vlog waarin je je zorgen uitspreekt met #een10voordezorg. Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker we samen kunnen maken dat er vanuit politiek Den Haag meer middelen moeten worden vrijgemaakt om de zorg aantrekkelijk te houden.

×Close search
Zoeken