skip to Main Content

FBZ behartigt werknemersbelangen van steeds meer zorgprofessionals

Uit de nieuwste cijfers blijkt dat FBZ in 2020 de werknemersbelangen van ruim 38.000 professionals vertegenwoordigt via de aangesloten (beroeps)verenigingen. Dat betekent een groei van ruim 25% sinds 2014. FBZ behartigt daarmee de werknemersbelangen van een groeiende groep hoogopgeleide zorgprofessionals.

Deels komt dat doordat zich enkele nieuwe verenigingen hebben aangesloten met beroepsgroepen die groeien. Daarnaast zijn er fluctuaties die samenhangen met cao-verschuivingen in het werkveld of met een veranderde arbeidspositie van leden. Bij elkaar opgeteld behartigen we in 2020 de collectieve werknemersbelangen van zo’n 38.000 leden.

Verder wordt er ook steeds meer gebruikgemaakt van de individuele rechtshulp. Bijvoorbeeld voor een check van een arbeidsovereenkomst, een vraag over verlof in de cao, hulp bij een arbeidsconflict of ondersteuning bij een ontslagzaak. In 2020 bieden 10 federatiepartners onze FBZ Rechtshulp aan hun leden aan. Zo kunnen steeds meer leden terecht bij onze arbeidsjuristen voor deskundige hulp of advies bij al hun arbeidsrechtelijke problemen.

×Close search
Zoeken