skip to Main Content

“De druk is heel erg hoog”

“De druk in de zorg is heel erg hoog en het stoort me, nu de zomer voorbij is, dat de politiek ons links laat liggen.” Dat zegt ambulancechauffeur Elt Vierveijzer in het derde filmpje van de campagne #een10voordezorg, een initiatief van FNV Zorg & Welzijn, FBZ en CNV Zorg & Welzijn.

“Tijdens de coronapiek is er hard voor ons geklapt. Dat was natuurlijk hartstikke lief, maar daar hebben we niet zo heel veel aan”, zegt Vierveijzer. “Als de politiek het belangrijk vindt om voor ons te zorgen, dan wordt het tijd om er nu ook echt voor ons te zijn.”

Het filmpje met Vierveijzer maakt deel uit van de campagne #een10voordezorg van FNV, FBZ en CNV. De drie vakbonden vinden dat politiek Den Haag zorgmedewerkers niet kan afschepen met een bonus, maar pleiten voor structureel betere arbeidsvoorwaarden.

In korte filmpjes vertellen diverse zorgmedewerkers de komende weken wat hun vak zo mooi maakt, maar ook waarom hun vak onder druk staat. Het filmpje met Elt is online te zien op YouTube-kanaal #een10voordezorg.

×Close search
Zoeken