skip to Main Content

“Dat het in Nederland zo gesteld is met de zorg, is écht gênant”

Ziekenhuizen

Werknemers in ziekenhuizen luiden de noodklok. Personeelstekorten zijn enorm, maar geen enkele zorgmedewerker laat patiënten in de steek. Daarom komen ze keer op keer weer voor extra diensten opdraven als er weer een gat in het rooster is. Er moét iets veranderen, want de uitstroom is groot en de instroom beperkt. Werken in een ziekenhuis moet weer aantrekkelijk worden, een goede Cao Ziekenhuizen is daarvoor randvoorwaarde. Met #ikmaakmezorgen kunnen werknemers, patiënten en iedereen die de zorg een warm hart toedraagt hun verhaal delen.

In de eerste video van FBZ, FNV Zorg & Welzijn, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn vertelt een aantal betrokken en bevlogen medewerkers over de problemen waar zij op werkvloer tegen aan lopen. Een paar quotes uit de film:

“Ik maak me zorgen dat verpleegkundige en zorgprofessionals stoppen met dit prachtige werk.”
Steffi Rombouts, arts in opleiding tot medisch specialist

“Ik denk dat in de hele zorg de rek eruit is, dat is in het ziekenhuis maar ook in de psychiatrie zie je dat. Mensen gaan maar door en door. “
Gyorgyike Horvath, doktersassistent polikliniek urologie

“Wij hebben recht op betere werkomstandigheden om de zorg uit te kunnen voeren op een niveau wat de overheid van ons verwacht en van ons eist.”
Anique Langzaad, verpleegkundige afdeling oncologie

“Er gaan fouten gebeuren, er gaan problemen ontstaan. Omdat wij oververmoeid zijn, omdat wij zo’n werkdruk hebben dat we het overzicht niet meer hebben.”
Miran van Arendonk, operatieassistent

“Dat het in Nederland zo gesteld is met de zorg, is écht gênant.”
Britt Kraaijevanger, verpleegkundige afdeling neurochirurgie

Maak jij je ook zorgen? Deel jouw verhaal met: #ikmaakmezorgen
Zie jij collega’s in het ziekenhuis keer op keer oververmoeid op het werk komen? Hoor je om je heen dat nog meer collega’s overwegen te vertrekken? Of ben je patiënt en vind je dat het zo niet langer kan? Steek de actievoerders dan een hart onder de riem. Vertel jouw verhaal op social media, en vertel wat er wat jou betreft moet veranderen met #ikmaakmezorgen.

×Close search
Zoeken