skip to Main Content

Corien van der Haar benoemd tot bestuurslid FBZ

De algemene vergadering heeft ingestemd met de benoeming van Corien van der Haar als bestuurslid van FBZ. Verloskundige Corien van der Haar werkt al 33 jaar in de eerstelijnsgezondheidszorg. Per 1 januari 2020 treedt ze aan als bestuurslid van FBZ.

Van der Haar heeft ruime bestuurlijke ervaring. Zo was ze van 2016 tot 2019 vicevoorzitter van de KNOV. Ze is momenteel ook bestuurslid bij het pensioenfonds voor verloskundigen. Als bestuurslid bij het beroepspensioenfonds voor verloskundigen zet ik me al in voor een goed pensioen voor de zelfstandig werkenden verloskundigen. Pensioen is een arbeidsvoorwaarde en als bestuurslid bij FBZ kan ik mij voor arbeidsvoorwaarden voor een veel grotere groep zorgprofessionals inzetten,” zegt Van der Haar over haar nieuwe functie.

Haar passie ligt bij besturen. “Er komt veel meer kijken dan alleen inhoud. Het is ook de dynamiek van samen verantwoordelijk zijn, zorgen voor zorgvuldige besluitvorming, goede communicatie met leden en natuurlijk primair het opkomen voor de belangen van leden. Daarnaast wil ik bijdragen aan een goede relatie met (nieuwe) federatiepartners, het vergroten van de naamsbekendheid van FBZ en kansen signaleren voor verbreding in het werkveld,” aldus Van der Haar.

Corien van der Haar volgt bestuurslid Gerard van Egmond op, die in januari aftreedt. Met haar benoeming is het bestuur voltallig.

×Close search
Zoeken