skip to Main Content

KwadrantGroep grote winnaar Nationale HR Zorg Award 2022

VVT-organisatie KwadrantGroep uit Friesland is 31 januari de grote winnaar geworden van de Nationale HR Zorg Award 2022. Zij wonnen, een unicum in de geschiedenis van de HR Zorg Award, zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs. Babet Hendriks, directeur HR, ontving de hoofdprijs uit handen van juryvoorzitter Cathy van Beek. KwadrantGroep won met het project ‘Zorghulpen’, een vernieuwende aanpak in de thuiszorg.

Zorghulpen ondersteunen de kwaliteit en continuïteit van zorg, en voeren laagcomplexe handelingen uit bij cliënten in stabiele situaties. De inzet van zorghulpen in de wijkverpleging van KwadrantGroep vermindert werkdruk, én zorgt voor instroom van een nieuwe groep enthousiaste collega’s.

Kijk voor meer informatie over dit project.

Trots

Babet Hendriks: “We zijn enorm trots dat we deze award gewonnen hebben. Werkplezier is één van onze kernwaarden, dan is het natuurlijk geweldig dat we winnen met een innovatief project dat zorgt voor meer werkplezier. Grote dank aan alle zorghulpen en iedereen die hen begeleidt en het mogelijk maakt dat we dit kunnen doen.”

5 finalisten, 1 eervolle vermelding

De oproep van de HR Zorg Award dit jaar was: wie heeft de beste aanpak voor persoonlijke aandacht voor zorgmedewerkers? De nominaties gingen naar: Cello, Isala, KwadrantGroep, Thebe en ZorgSpectrum. De beste projecten zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Cathy van Beek. De jury beoordeelde de inzendingen op de mate van aandacht voor medewerkers, concrete resultaten, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Ouderenzorgorganisatie Careyn ontving een eervolle vermelding voor hun programma ‘Jij op 1’.

Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award is te vinden op de website: www.hrzorgaward.nl.

Dag van het werkplezier in de zorg

De prijsuitreiking vond plaats op 31 januari, de Dag van het werkplezier in de zorg. Op deze dag zette FWG Progressional People, samen met zorgorganisaties in heel Nederland, het werkplezier van zorgprofessionals in de spotlights.

Workshop: De medewerker op 1

FBZ gaf samen met CNVFNVNU’91 en de werkgevers Zorgthuisnl en ActiZ die dag een workshop over het VVT-manifest ‘De medewerker op 1’. Aan de hand van stellingen gingen deelnemers de discussie aan over hoe we samen het werkplezier kunnen vergroten. Het was een geslaagde dag, waarbij maar weer eens bleek hoe mooi en dankbaar het is om in de zorg te werken.

×Close search
Zoeken