U bevindt zich hier:
|

 

FBZ > Over FBZ > Federatiepartners
EN
Ergotherapie Nederland
Ergotherapie Nederland is de beroepsvereniging van en voor ergotherapeuten in Nederland. Samen met de leden zorgt Ergotherapie Nederland ervoor dat de kwaliteit van ergotherapie verder verbetert en behouden blijft. Ergotherapie Nederland behartigt de belangen van de aangesloten leden op vele fronten. Door continu overleg met de zorgverzekeraars, lobby in Den Haag, overleg met het ministerie van VWS en met alle andere gremia waar ergotherapie ter sprake komt. Voor de leden organiseert Ergotherapie Nederland cursussen en bijeenkomsten. Jaarlijks wordt een congres georganiseerd. In regionale Ergotherapeutische Netwerken, regiobijeenkomsten en de Algemene Ledenvergadering die tweemaal per jaar wordt gehouden kunnen de leden meepraten en meebeslissen over het beleid van de vereniging.

Ergotherapie Nederland laat iedere paar jaar een arbeidsmarktonderzoek houden. De resultaten daarvan zijn terug te vinden op de website van de vereniging.

Ergotherapie Nederland geeft voor haar leden en andere belangstellenden Ergotherapie Magazine uit. Vanaf 2015 verschijnt dit 6 x per jaar waarin 3 x per jaar een wetenschappelijk katern, onder de naam Ergotherapie Wetenschap, wordt opgenomen.

EN en FBZ
Ergotherapie Nederland is naast de vertegenwoordiger van de zelfstandig gevestigde ergotherapeuten ook en vooral de werknemersvereniging voor de ergotherapeuten in loondienst! Voor al die leden onderhandelt FBZ namens Ergotherapie Nederland over de diverse cao’s in de zorg.
Beroepsgroep
Ergotherapeut