skip to Main Content

Vakbond FBZ krijgt mooi rapportcijfer (8,5) voor individuele juridische dienstverlening

Rechtshulp

Zorgprofessionals weten goed hun weg te vinden naar de arbeidsjuristen van FBZ Rechtshulp. De dienstverlening blijkt in een grote behoefte te voorzien. Leden weten zich verzekerd van deskundige hulp. Uit klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat zorgprofessionals advies en bijstand door onze arbeidsjuristen met een 8,5 waarderen.

FBZ en haar partners staan klaar voor leden met een arbeidsrechtelijke vraag of probleem. Steeds meer verenigingen bieden hun leden FBZ Rechtshulp aan, onze individuele juridische dienstverlening. We begonnen in 2019 met deze dienstverlening als pilot voor ongeveer 1.000 leden van 3 beroepsverenigingen. Sindsdien besloten tal van verenigingen hun leden onze dienstverlening aan te bieden. Nu drie jaar later, kunnen 26.000 zorgprofessionals van 14 verenigingen rechtstreeks voor raad en daad terecht bij onze arbeidsjuristen.

De meeste behandelde dossiers in 2021 gingen over de arbeidsovereenkomst (zoals beoordeling van een nieuw contract of het niet naleven van afspraken door de werkgever). Op nummer twee staan kwesties over functiewaardering. Daarna volgen problemen met inschaling. Issues op het vlak van een (dreigend) arbeidsconflict zijn vervolgens een van de meest behandelde dossiers in 2021.

Over FBZ Rechtshulp

  • Voor allerhande vragen op arbeidsrechtelijk vlak, van een cao-vraag, persoonlijke hulp bij een functiewaarderingskwestie tot uitgebreide bijstand in een ingewikkelde ontslagzaak. Zo nodig gaan we mee naar de rechter.
  • Onze juridische experts kennen arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander.
  • Kwaliteit van dienstverlening staat centraal. We hebben geen winstoogmerk.
  • Exclusief voor leden van federatiepartners die dit aan hun leden aanbieden.

Kijk voor meer info en praktijkvoorbeelden op www.fbz.nl/rechtshulp.

×Close search
Zoeken