skip to Main Content

Vakbond FBZ groeit met ruim 2000 zorgprofessionals

Uit de nieuwste ledentallen van de verenigingen blijkt dat FBZ in 2022 de werknemersbelangen behartigt van ruim 40.000 zorgprofessionals in dienstverband. Daarmee zet onze groei als vakbond voor zorgprofessionals zich verder voort.

Voorzitter Maarten Faas: “We zijn blij met deze groei. Met meer leden wordt onze positie aan de cao-tafels waar we de belangen van onze leden behartigen nog steviger. Het afgelopen jaar bewees nog eens extra dat een goede cao er niet vanzelf komt. Dan is het een goede zaak dat we als FBZ waar nodig een breed signaal kunnen afgeven.”

De groei komt deels doordat zich geregeld nieuwe verenigingen bij FBZ aansluiten. Onze activiteiten bieden extra voordelen voor het lidmaatschapspakket van de zorgprofessional bij een beroepsvereniging. Onder meer worden belangen van leden behartigd in de cao-onderhandelingen, zijn leden direct betrokken bij een cao-traject en kunnen ze hun stem uitbrengen nadat FBZ een akkoord heeft gesloten voor een nieuwe cao in hun sector. Veel verenigingen bieden hun leden ook onze individuele juridische dienstverlening aan. Dit blijkt in een grote behoefte te voorzien. Rechtshulp blijkt voor veel leden ook een goede reden om lid te worden (of te blijven) van een beroepsvereniging. Dit is dus ook een mooie opsteker voor de aangesloten verenigingen.

Over FBZ
FBZ is een werknemersfederatie van beroepsverenigingen van hoogopgeleide zorgprofessionals. Leden van deze verenigingen genieten automatisch van de voordelen van een vakbond. Zo zorgen de beroepsverenigingen en FBZ er samen voor dat zorgprofessionals hun werk goed kunnen doen.

×Close search
Zoeken