skip to Main Content

25 januari: dag van de ode aan de zorg

Arbeidsmarkt
Onderzoeks- en adviesbureau FWG Progressional People organiseert op 25 januari de landelijke Dag van het werkplezier in de zorg, dit jaar omgedoopt tot Dag van de ode aan de zorg. Ondanks dat de coronacrisis nog altijd een zware wissel trekt op de dagelijkse werkzaamheden van zorgprofessionals, gebeurt er ook zo veel moois. Daar wordt op 25 januari, door middel van een online ochtendshow en met initiatieven bij zorgorganisaties, de loftrompet op gestoken. Doel is de zorg in een positief daglicht te stellen.

Liveshow

De Dag van de ode aan de zorg start dinsdag om 9.00 uur met een online ochtendshow. Iedereen kan gratis meedoen.
Sabine Uitslag ontvangt gasten van binnen en buiten de zorg, zoals de nieuwe minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder, theoloog, predikant en schrijver Ad van Nieuwpoort, Chief Nursing Officer bij VWS Evelyn Finnema en inspirerende spreker Jaap Bressers. Daarnaast is er muziek, brengen diverse bekende Nederlanders hun  persoonlijke ode, en wordt live verbinding gemaakt met zorgorganisaties in het land. Centraal staan de vier elementen van werkplezier: zingeving, autonomie, meesterschap en sociale cohesie. Deze thema’s komen terug in de vorm van indrukwekkende lezingen, boeiende tafelgesprekken en inspirerende praktijkvoorbeelden vanuit de Nationale HR Zorg Award 2021.

Ook een ode uitbrengen?

Iedereen kan een ode uitbrengen, bijvoorbeeld aan een zorgcollega die een hart onder de riem verdient, aan een specifieke zorgorganisatie, of aan de zorg in het algemeen. Deel dit op social media met #odeaandezorg.

Beweging werkplezier in de zorg

FWG Progressional People helpt zorgorganisaties bij vraagstukken rondom werken in de zorg, waaronder doorlopend onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg, waardoor men alles weet over het werken in de zorg, nu en in de toekomst. FWG Progressional People en Sabine Uitslag zijn initiatiefnemer van de beweging ‘Werkplezier in de zorg’, waarmee een positieve impuls wordt gegeven aan het imago en de arbeidsmarktpositie van de zorg in Nederland.

×Close search
Zoeken