skip to Main Content

Vacature jurist arbeidsrecht

FBZ is op zoek naar een jurist arbeidsrecht voor 36-40 uur per week. Wil jij hoogopgeleide zorgprofessionals juridisch begeleiden en wil jij werken bij een van de grootste werknemersorganisaties in de zorg? Dan nodigen we je graag uit om te reageren op deze vacature bij FBZ Rechtshulp. We zoeken een zelfstandige jurist die proactief, doortastend en resultaatgericht te werk gaat. En die het verschil wil maken door samen met andere collega’s bij te dragen aan een sterke positie van de hoogopgeleide zorgprofessional en daarmee aan een betere kwaliteit van de zorg.

Wat ga je doen?

  • Je adviseert zorgprofessionals die vragen stellen over hun rechtspositie. Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over de cao, het salaris, arbeidsongeschiktheid, ontslag, functiewaardering of beoordeling van een arbeidsovereenkomst. Hierbij signaleer je trends in de casuïstiek en onderhoud je daarover actief contact met de cao-onderhandelaars en beleidsadviseurs.
  • Bij complexere dossiers begeleid je leden in gesprekken met werkgevers en streef je waar mogelijk naar een gezamenlijke oplossing. Je weet hierbij de balans te bewaken tussen het verlenen van actieve ondersteuning en het coachen van cliënten, waarmee zij zelf de juiste stappen kunnen zetten.
  • In voorkomende gevallen voer je procedures bij de rechter of het UWV, bijvoorbeeld bij ontslag.
  • Daarnaast verzorg je presentaties, webinars en workshops voor leden over arbeidsrechtelijke thema’s en schrijf je artikelen voor onze website of nieuwsbrieven.

Met wie ga je samenwerken?

Bij FBZ Rechtshulp werken twee arbeidsrechtjuristen die nauw samenwerken met het team arbeidsrecht van het Kennis- en dienstverleningscentrum van de Federatie Medisch Specialisten en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. Dat team bestaat uit negen arbeidsrechtjuristen. Binnen het team is er veel aandacht voor kennisontwikkeling, onder meer door incompany trainingen aan te bieden en door regelmatig jurisprudentie-overleggen te voeren.

Wat vragen wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde studie Nederlands Recht en aantoonbare ervaring met dossierbehandeling, procederen en zelfstandige praktijkvoering op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid.
  • Kennis over arbeidscontracten met variabele beloningen en all-in loon is een pré.
  • Je bent een sociale en gezellige collega en werkt enthousiast mee aan het verder uitbouwen van FBZ Rechtshulp. Je bent bereid incidenteel te reizen om cliënt(en) bij te staan.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een ledengerichte houding.
  • Je beheerst de MS Office applicaties zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint.

Wat bieden we jou?

Een zelfstandige functie in een informele, collegiale werksfeer met een marktconform salaris.
Het salaris is, afhankelijk van ervaring, maximaal € 6.964 bruto per maand bij een 40-urige werkweek. Je hebt recht op 244 uur vakantie per jaar. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW. Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar; bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband.

Ben je enthousiast?

Stuur dan vóór 2 november 2021 je motivatie met cv per e-mail naar hr@fbz.nl. t.a.v. mw. drs. C. van den Brekel, directeur FBZ. De eerste gespreksrondes staan gepland op maandag 8 en dinsdag 9 november in de middag (vanaf 13.00 uur). Het tweede gesprek vindt in de week daarop plaats. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mr. Fatima Madani (teamleider) via 06 – 83 246 125.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of zzp’ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd. Bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers handelt FBZ op basis van de NVP Sollicitatiecode.

×Close search
Zoeken